Agressie reguleren

Boos? plof je weleens? moeite jezelf in te houden? We zijn allemaal weleens boos. Iedereen kent dat gevoel wel dat je de ander wat wilt aandoen. Het gaat pas een probleem vormen als je de controle over jouw boosheid verliest en de grenzen van een ander overschrijdt.

Hoe krijg je weer controle en regie over jouw gedrag. Hoe kun je jouw woede keren zonder dat je jezelf tekort doet en jij achteraf niet met schaamte- en schuldgevoelens hoeft te zitten. Kortom: hoe krijg je weer regie over jouw uitbarstingen en kun je weer met trots naar jezelf kijken.

Door hulp te accepteren kun je leren jouw woede te richten tot effectief gedrag en kracht.

Inzicht, oefening en ondersteuning

De therapie betreft een compact traject. Daarbij wordt ingezoomd op 3 peilers.

  1. inzicht in redenen van het agressieve gedrag,
  2. oefenen met ander (effectiever) gedrag en
  3. voorkomen dat je terugvalt in het oude gedrag.

Graag verwijs ik in dit verband ook naar de website van Kopzorg en Zo. Deze stichting biedt naast de individuele therapie tevens therapie voor groepen. Ik werk samen met deze stichting en zal de groepstherapie agressieregulatie via deze stichting aanbieden.

Stress-klachten

Rondom klachten die verband houden met stress worden aparte trajecten afgesproken. Per persoon zal worden bezien welke therapie voor u het best passend is. Uiteraard wordt met u onderzocht wat de onderliggende patronen zijn en vooral welke alternatieve manieren kunnen worden aangeboord om de klachten te kunnen keren.

 

 

 

 

Laatste nieuws: